De verhalen
De verhalen

#DeventerVerhalen

#DeventerVerhalen is een initiatief van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer en vele andere gemeentelijke partners zoals Raster. 

Het doel is om Deventenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over hun persoonlijke verbinding met stad, dorp of wijk en dat echte Deventer gevoel vast te leggen in verhalen op dit platform. #DeventerVerhalen gaat op zoek naar de identiteit van Deventer door persoonlijke verhalen te presenteren aan een breed publiek.

Alle verhalen zijn verzameld door vrijwilligers. Iedereen uit gemeente Deventer kan zich aanmelden om aan het project deel te nemen. Wij zorgen ervoor dat je een ‘cursus interviewen’ krijgt zodat je goed aan de slag kunt. Ervaring hebben of een goede schrijver zijn, hoeft niet. De ontmoeting die jij hebt, daar draait het om. Wij, #DeventerVerhalen, helpen je met de manier waarop je iets vastlegt. Dat kan in een paar zinnen zijn, met foto en/of videobeelden of als podcast.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. Ontwerp & vormgeving: Bestwerk. Webbouw & hosting: First.

Deventer Verhaal is de erfgoedpartner van Deventer en zet zich in voor de zichtbaarheid, waardering en het behoud van het gemeentelijk erfgoed. Deventer Verhaal heeft de missie om de rijke geschiedenis van de prachtige Hanzestad Deventer met een breed publiek te delen. Dit doen zij in Museum De Waag en Speelgoedmuseum Deventer maar ook op andere locaties in de stad en omliggende dorpen.

 

Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me aanmelden?
Stuur ons een berichtje via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.

Kan ik jullie vinden op social media?
Je kan ons vinden op Instagram en Facebook.

Wie heeft de verhalen gemaakt?
Alle verhalen zijn gemaakt door vrijwilligers. Na een cursus van Deventer Verhaal zijn ze zelfstandig als redacteur op pad gegaan om iemand in Deventer te ontmoeten en hun verhaal vast te leggen in woord, geluid of beeld. De eindredactie is in handen van Deventer Verhaal.

Waar kan ik tips geven voor onderwerpen?
Stuur ons een berichtje via ons contactformulier. Alle tips zijn welkom!

Kan ik ook een verhaal publiceren op jullie site?
Alle tips zijn welkom! Houd er wel rekening mee dat Deventer Verhaal de eindredactie doet en dat jouw verhaal (in woord, geluid of beeld) in andere vorm gepubliceerd kan worden.

 

Partners