De verhalen
De verhalen

Verhalenverzamelaars

Rolf Arendsen

Jelle Meindertsma

Hanneke (1982) woonde in verschillende steden, voordat ze in de binnenstad terechtkwam. Extra dol op Deventerse winters. Dan aan te treffen in een ijskoude IJssel of schaatsend in de Scheg.

Hanneke Brand

Petra woont sinds 1997 met veel plezier in Colmschate. Ze komt graag naar het centrum van Deventer voor een rondje markt of een powerwalk langs de IJssel.

Petra Baars

Karin Straatman houdt van de Deventer IJssel en wandelt bijna iedere dag in de natuur in de omgeving. Ook is ze regelmatig te vinden bij MIMIK, De Hip en of andere culturele activiteiten in Deventer.

Karin Straatman

Anne Koot

Christine Urbach

Gerard ten Bulte (1955) is een geboren en getogen Schalkhaarder. Wandelend en op de gravelbike verkent hij graag Deventer en omstreken. Volgt daarbij fotografisch de ontwikkeling van (nieuwbouw)wijken en hoopt daar mooie Deventer Verhalen aan te ontlenen.

Gerard ten Bulte

Heleen Janszen

Gerrie Nieuwenhuis (1953) is geboren in Diepenveen. Heeft in veel verschillende plaatsen in Nederland gewoond. Sinds 2006 woont zij weer in Deventer. Ze is vaak in de uiterwaarden te vinden.

Gerrie Nieuwenhuis

José van Zeist

Quirine Buijze (Den Haag, 1949) kwam in 1977 in Deventer wonen voor haar werk als docent bij Saxion. Ze geniet van de IJssel en van de buitenfestivals.

Quirine Buijze

Petra Vink, Apeldoorn 1952. Lang in het drukke Westen gewoond, sinds 2020 in Essenerveld. Wordt gelukkig van stilte, tuin en buitenzijn en met de fiets naar de stad, de IJssel en het pontje. 

Petra Vink

Lien Willems (1950), in 2011 van Roermond naar Deventer gekomen. Verhuisde van Zandweerd-met-uitzicht-op-de-IJssel naar de nieuw-oude Raambuurt. Ook heel mooi. Was pastor, is pensionada.

Lien Willems

Ingrid Roelants, Bolsward 1947. Woont in Bergkwartier. Daarvoor 15 jaar in cultuurcentrum School van Frieswijk (mede opgezet, gewoond en gewerkt). Favoriete plek: de schilderachtige IJssel!

Ingrid Roelants

Lia van Nimwegen, woont in binnenstad, na een wooncarrière in Amersfoort, Amsterdam en
Flevoland. Houdt van oude steden & dorpen met hun eigen cultuur en is nieuwsgierig naar uw
verhaal.

Lia van Nimwegen

AnneMarie Zweers, 1955. Geboren in de Sint Jurrienstraat, jeugdjaren op de Zandweerd, binnenkort op de Tuinen van Zandweerd. Favoriete plekken: De IJssel, de Adelaarshorst en de Brink.

AnneMarie Zweers

Ralph Kleinbussink (1959) is een rasechte Deventenaar. Werkt(e) in de ouderenzorg en is
actief als vrijwilliger. Hij is trots op ‘zijn’ keizerlijke vrije Hanzestad. “In Deventer voel ik
me thuis!”

Ralph Kleinbussink

Marcel Mulders (Almelo, 1948), voelt zich sinds 2006 samen met zijn vrouw helemaal thuis in Deventer aan de IJssel, na in het midden, het noorden en het oosten van het land te hebben gewoond.

Marcel Mulders