Restaurant Bouwkunde zetelt al meer dan veertig jaar in de prachtige binnenstad van Deventer. Het unieke theater boven het restaurant is in 2020 gesloten en heeft samen met Filmhuis de Keizer een doorstart gemaakt als MIMIK.

In de podcastreeks ‘Een terugblik op tijdperk Bouwkunde’ brengt verhalenverzamelaar Anne Koot het restaurant en voormalig theater een bezoek. In twee podcast-afleveringen blikt ze terug op de verschillende functies die het statige monumentale pand heeft gehad.

Aflevering 1: Anne spreekt met Alie Kattenbeld-van der Wal. Haar man Joop Kattenbeld was beheerder van het gebouw in de zeventiger jaren.

Aflevering 2: Anne gaat in gesprek met Pieter van de Pavoordt en Joep van de Pavoordt. Pieter begon begin tachtiger jaren met twee collega’s theater Bouwkunde. Inmiddels bestiert hij samen met zijn vrouw Heleen Boom hij al 40 jaar met passie en toewijding Restaurant Bouwkunde. Joep van de Pavoordt is jarenlang theatertechnicus geweest bij Theater Bouwkunde. Nu is hij hoofd techniek bij Mimik.

 


Joep van de Pavoordt