Doe mee als redacteur en
verzamel verhalen uit Deventer!

Iedereen kan zich aanmelden. Samen met ons ga je op zoek naar het Deventer gevoel door andere Deventenaren te interviewen. Meedoen is gratis. 

Dus meld je aan als verhalenverzamelaar en word één van onze redacteuren! 

In een groep start je met een cursus interviewen waarbij je meteen al je eerste verhaal maakt. Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn om mee te doen. Het gaat om jouw ontmoeting met een andere Deventenaar. Schrijven niet jouw ding? Geen probleem want je kan ook een foto(serie), filmpje of podcast maken. 

Je kan twee keer per jaar instromen bij onze startcursus. De eerstvolgende cursus start in het najaar van 2022.

Scroll naar beneden voor een overzicht van onze redacteuren.

Aanmelden

Ook redacteur worden? Meld je dan nu aan om verhalen uit de gemeente Deventer te verzamelen en op zoek gaan naar dat echte Deventer gevoel. Meedoen is gratis. Je kan twee keer per jaar instromen bij onze startcursus.

Onze verzamelaars

Gerrie Nieuwenhuis (1953) is geboren in Diepenveen. Heeft in veel verschillende plaatsen in Nederland gewoond. Sinds 2006 woont zij weer in Deventer. Ze is vaak in de uiterwaarden te vinden.

Gerrie Nieuwenhuis

José van Zeist

Quirine Buijze (Den Haag, 1949) kwam in 1977 in Deventer wonen voor haar werk als docent bij Saxion. Ze geniet van de IJssel en van de buitenfestivals.

Quirine Buijze

Petra Vink, Apeldoorn 1952. Lang in het drukke Westen gewoond, sinds 2020 in Essenerveld. Wordt gelukkig van stilte, tuin en buitenzijn en met de fiets naar de stad, de IJssel en het pontje. 

Petra Vink

Lien Willems

Ingrid Roelants, Bolsward 1947. Woont in Bergkwartier. Daarvoor 15 jaar in cultuurcentrum School van Frieswijk (mede opgezet, gewoond en gewerkt). Favoriete plek: de schilderachtige IJssel!

Ingrid Roelants

Anneke van Gessel

Lia van Nimwegen, woont in binnenstad, na een wooncarrière in Amersfoort, Amsterdam en
Flevoland. Houdt van oude steden & dorpen met hun eigen cultuur en is nieuwsgierig naar uw
verhaal.

Lia van Nimwegen

AnneMarie Zweers, 1955. Geboren in de Sint Jurrienstraat, jeugdjaren op de Zandweerd, binnenkort op de Tuinen van Zandweerd. Favoriete plekken: De IJssel, de Adelaarshorst en de Brink.

AnneMarie Zweers

Ralph Klein Bussink

Marcel Mulders (Almelo, 1948), voelt zich sinds 2006 samen met zijn vrouw helemaal thuis in Deventer aan de IJssel, na in het midden, het noorden en het oosten van het land te hebben gewoond.

Marcel Mulders